افتر افکت

ادوبی افتر افکت

احتمالاً تاکنون نام نرم‌افزار «آدوبی افتر افکت» (Adobe After Effects) را شنیده‌اید، اما حتی اگر نشنیده باشید، دست‌کم با انیمیشن آشنا هستید. اگر در طی 25 سال گذشته به یک صفحه نمایش خیره شده باشید، به احتمال زیاد یکی از آثاری که با نرم‌افزار افتر افکت ساخته شده است را دیده‌اید. این ابزار یکی از قدرتمندترین ابزارهای خلاقانه در تاریخ است. در این مقاله به معرفی نرم افزار افتر افکت و بررسی همه مواردی که برای شروع به کار این با نرم‌افزار نیاز دارید خواهیم پرداخت.

افتر افکت چیست؟

ادوبی افتر افکت یک نرم‌افزار انیمیشن 2.5 بعدی است که برای طراحی انیمیشن، جلوه‌های بصری و ترکیب‌بندی تصاویر متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد. افتر افکت در ساخت فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و ویدئوهای مختلف کاربرد گسترده‌ای دارد. این نرم‌افزار در مرحله پست‌پروداکشن (post-production) استفاده می‌شود و صدها جلوه مختلف دارد که می‌توان از آن‌ها برای دست‌کاری تصاویر استفاده کرد. این ابزار به ما امکان ترکیب لایه‌های ویدئو و تصاویر در یک صحنه منفرد را می‌دهد.

ادوبی افتر افکت

ادوبی افتر افکتس (به انگلیسی: Adobe After Effects) نرم‌افزار ایجاد جلوه‌های بصری دیجیتال، موشن گرافیک و برنامه کاربردیِ ترکیب عناصر بصری مختلف است که توسط شرکت ادوبی سیستم توسعه یافته و در فرایند پس از تولید در فیلم‌سازی و تولیدات تلویزیونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در میان دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی، افتر افکتس را می‌توان برای کروماکی، اصلاح حرکت، اندازه و جهت، ترکیب عناصر بصری و انیمیشن استفاده کرد. همچنین به عنوان یک نرم‌افزار بسیار پایه برای ویرایشگر غیرخطی، ویرایشگر صوتی و واسطهٔ تبدیل کدها استفاده کرد.

این نرم‌افزار یکی از قدرتمندترین ابزارهای پویانمایی دوبعدی و جلوه‌های ویژهٔ سینمایی در جهان است که انقلاب وسیعی در نگرش نسبت به پویانمایی و تلویزیون پدیدآورده. افتر افکتس هماهنگی بالایی با ادوبی فوتوشاپ و ادوبی پریمیر و ادوبی آدیشن دارد.

افتر افکت در کجا استفاده شده است؟

افتر افکت به خاطر کاربردهای متنوع خود مشهور است و آثار خلق شده با این نرم‌افزار همه جا حضور دارند. شما حتماً برخی از این نمونه‌ها را می‌شناسید، اما شاید ندانید که با استفاده از افتر افکت خلق شده‌اند. برای نمونه تیتراژ ابتدایی فیلم Star Trek Into Darkness، رابط کاربری بازی Ender’s Game، سریال آنلاین Action Movie Kids، سریال Walking Dead، رابط کاربری اپلیکیشن Home گوگل، مسابقات فرمول 1، سریال Color سی‌ان‌ان، آگهی‌های شرکت Nike و موارد زیادی دیگری با استفاده از این نرم‌افزار خلق شده‌اند.

روش‌های بسیار مختلفی برای استفاده از افتر افکت جهت خلق محتوای بصری وجود دارد. مواردی که در پاراگراف فوق  از این مقاله معرفی نرم افزار افتر افکت برشمردیم، صرفاً موارد معدودی برای درک گستردگی و تنوع کاربردهای این نرم‌افزار بودند.

محتویات

  • ۱. قابلیت‌های کلیدی
  • ۲. موشن گرافیک
  • ۳. نوردهی چندگانه
  • ۴. تاریخچه
  • ۵. جستارهای وابسته
  • ۶. منابع

قابلیت‌های کلیدی

از قابلیت‌های مهم این برنامهٔ پیشرفته می‌توان به امکان اشتراک گذاری پروژه بین چند سیستم و دسترسی آسان به فایل‌های اشتراک گذاری شده، اشاره کرد. در نرم‌افزار ادوبی افتر افکتس قابلیت استفاده از ابزار حاشیه موجب حفظ جزئیات بیشتر در هنگام جداسازی المان‌های پس‌زمینه می‌شود. علاوه بر این، از ابزار VFX برای تثبیت نمودن تصویر و تدوین دقیق آن استفاده می‌شود.

  • ساخت افکت برای متون
  • مدیریت نویز در تصاویر
  • نهایت کیفیت در ذخیره‌سازی
  • پیش نمایش از تمامی عملکردها
  • وجود افکت‌های شبیه‌سازی
  • لایه بندی کارها به مانند فتوشاپ
  • افکت‌های چند کاناله سه‌بعدی
  • هماهنگی با صداهای ۳۲ بیتی
  • وجود افکت‌های فراوان برای تدوین
  • وجود ویرایش تایم لاین
  • امکان خلق جلوه‌های بصری متحرک
  • هماهنگی با دیگر نرم‌افزار شرکت ادوبی
  • خلق اشکال متحرک دوبعدی و سه‌بعدی
  • امکان سایه دادن به اشکال دوبعدی و سه‌بعدی
  • وجود کامل‌ترین طیف از رنگ‌ها برای خلق جلوه‌ها
  • امکان هماهنگی با اسکریپت‌های متحرک‌سازی
  • افکت‌های متحرک‌سازی تصاویر یا Transitionها
  • متحرک‌سازی به صورت کاملاً هدایت شده از سوی کاربر
  • قابلیت هماهنگی با کدهای تحت وب و فایل‌های SWF
  • قابلیت کار با چند دوربین برای جلوه‌های بصری سه‌بعدی
  • پردازش‌های موازی برای افزایش سرعت کارکرد نرم‌افزار
  • طراحی انیمیشن‌ها برای صفحات وب و ذخیره‌سازی با فرمت SWF
  • امکان استفاده از فایل‌های سه‌بعدی سایر نرم‌افزارها مانند Cinema 4d
  • داشتن و منتشر شدن پلاگین‌های بسیار متنوع و عالی

موشن گرافیک

طراحی موشن گرافیک یکی از قابلیت‌های افتر افکتس است. با استفاده از پلاگین‌ها و اسکریپت‌های این نرم‌افزار، می‌توان صحنه‌های ۲ بعدی و حتی ۳ بعدی موشن گرافیک را به راحتی ایجاد کرد.

انیمیشن موشن‌گرافیک با دست‌کاری آثار وکتور و rasterize شده برای ایجاد و روایت داستان صورت می‌گیرد. امکان ادغام رسانه فیزیکی مانند عکس و ویدئو نیز در این فرایند وجود دارد. افتر افکت از ابزارهای مختلف، کدنویسی و ورودی‌های کاربر برای دست‌کاری رسانه‌های مورد استفاده در یک پروژه استفاده می‌کند. شما می‌توانید تصاویر و ویدئوهای خود را جابجا کرده، بپیچانید، مقیاس‌بندی کنید، بچرخانید و کارهای مختلف زیادی دیگری روی آن‌ها انجام دهید.

نوردهی چندگانه

در این نرم‌افزار می‌توان تکنیک دابل اکسپوژر را به راحتی انجام داد. از جمله ابزارهایی که می‌توان برای این تکنیک استفاده کرد Mask ,Track matt و Blend Modeها هستند.

تاریخچه

نرم افزار ادوبی افتر افکت

افتر افکت ابتدا در سال 1993 توسعه یافت و از آن زمان چند بار خریداری شده است. توسعه‌دهندگان اولیه شرکت Company of Science and Art به اختصار CoSA بودند که دو نسخه از این نرم‌افزار با کارکردهای محدود تولید کردند. این کارکردها امکان ترکیب لایه‌ها و تبدیل مشخصه‌های مختلف هر لایه را فراهم می‌ساخت. نسخه اول تنها برای سیستم عامل اپل عرضه شده و روی رایانه‌های مکینتاش قابل استفاده بود.

افتر افکت در سال 1994 و تنها یک سال پس از معرفی، از سوی شرکت Aldus خریداری شد و قابلیت‌های جدید جالب زیادی مانند رندرینگ جند سیستمی و motion blur به آن اضافه گشت. اما پیش از آن که سال 1994 پایان یابد، آدوبی این فناوری را خریداری کرد و تا به اکنون همچنان مالک افتر افکت است.

شرکت آدوبی از زمان خریداری این نرم‌افزار، 50 نسخه مختلف از آن را منتشر کرده و افتر افکت را به نرم‌افزار پیشروی این صنعت تبدیل کرده است که در هر نسخه امکانات جدید دیگری را ارائه می‌کند. برخی نسخه‌ها بزرگ‌تر از نسخه‌های دیگر هستند، اما همه آن‌ها نرم‌افزارهای فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شوند. در سال 2019 افتر افکت جایزه اسکار موفقیت علمی و فنی را دریافت کرد که گواهی بر میزان انسجام و قدرتمندی این نرم‌افزار است.

انیمیشن کلاسیک در برابر موشن‌گرافیک

وقتی از انیمیشن صحبت می‌کنیم، معمولاً یک سردرگمی بین طراح موشن‌گرافیک و انیماتور سنتی وجود دارد. با این که این دو صنعت با هم ترکیب شده‌اند و از چند جنبه با یکدیگر همپوشانی دارند، اما گردش کار آن‌ها متفاوت است. در ادامه مقاله معرفی نرم افزار افتر افکت به توضیح این موارد می‌پردازیم.

انیمیشن سنتی

ترسیم فریم به فریم با استفاده از یک رسانه فیزیکی و/یا ایجاد انیمیشن سلولی درون برنامه‌ای مانند Adobe Animate به عنوان شکل سنتی هنر انیمیشن نگریسته می‌شود. این فرایند با طرح‌ریزی برخی موقعیت‌های کلیدی و رسم فریم‌های مختلف بین آن‌ها کاری طولانی است که گرچه از نظر خلاقیت برخی مزیت‌ها را دارد، اما از نظر زمان صرف شده برای خلق پروژه‌ها با عیب بزرگی مواجه است.

زمانی که به انیمیشن سنتی فکر می‌کنید، شاید برخی فیلم‌های قدیمی دیزنی مانند علاءالدین یا شیر شاه را به خاطر بیاورید. این انیمیشن‌ها نمونه‌های عالی از رویه انیمیشن سنتی محسوب می‌شوند.

انیمیشن در افتر افکت

انیمیشن

با جابجا کردن و تغییر دادن لایه‌ها می‌توان به آثار هنری حیات بخشید. افتر افکت ابزارهای دیجیتالی ارائه می‌کند که به دست‌کاری و ادیت مشخصه‌های مختلف کمک می‌کند. روش‌های بسیار زیادی برای ایجاد انیمیشن درون افتر افکت وجود دارد. با استفاده از نرم‌افزار‌های شخص ثالث، هنرمندان مرزهای گردش‌کار‌های روزمره خود را بسیار فراتر برده‌اند و کارهای انیمیشنی که با استفاده از این نرم‌افزار خلق می‌شوند بی‌نظیر هستند.

در فهرست زیر انواعِ مختلف انیمیشن‌هایی که با استفاده از افتر افکت می‌توان ساخت را می‌بینید:

  • انیمیشن برداری 2 بعدی
  • انیمیشن ابتدایی 3 بعدی
  • انیمیشن کاراکتر
  • تایپوگرافی متحرک
  • انیمیشن‌های ماکاپ UI/UX
  • جلوه‌های بصری

این یک فهرست کوچک است، اما برخی از نمونه‌های اساسی از آنچه که در زمان کار با این نرم‌افزار می‌توانیم انتظار داشته باشیم را به ما نشان می‌دهد.

جلوه‌های ویژه

این نرم افزار علاوه بر انیمیشن، ‌کاربردهای زیادی دیگری نیز دارد. گردش‌کارهای جلوه‌های ویژه نقش عمده‌ای در این نرم‌افزار دارند. برای سال‌های طولانی افراد ویدئو‌ها و فیلم‌ها را با افزودن جلوه‌های پست‌پروداکشن مختلف در افتر افکت ادیت کرده‌اند. دود، آتش، انفجار، ردگیری صحنه و جایگزینی پس‌زمینه با استفاده از فناوری پرده سبز بسیاری از کارهایی که افتر افکت می‌تواند انجام دهد را نشان می‌دهد.

برای نمونه با استفاده از افتر افکت می‌توان جلوه‌ای نورپردازی به ویدئو اضافه کرد و یا ردهای بزرگی از دود را به اشیا اضافه کرد به طوری که به نظر برسد این اشیا در حال پرواز روی شهر هستند. روش‌های مختلف زیادی برای استفاده از افتر افکت به همراه برنامه‌های دیگر نیز وجود دارد. افتر افکت می‌تواند داده‌های صحنه 3 بعدی را ایمپورت کند و سطح متمایزی از ترکیب‌بندی را در اختیار شما قرار دهد.

افتر افکت گزینه خوبی برای کاربردهای 3 بعدی نیست

جلوه ها در افتر افکت

گردش‌کارهای زیادی در افتر افکت وجود دارند که می‌توانند محیط‌ها و مدل‌های 3 بعدی را ردگیری کنند، اما کاربرد اصلی افتر افکت به این منظور نیست. برای این که روشن‌تر بیان کنیم، برخی کارکردها وجود دارند که امکان استفاده از اشیای 3 بعدی و دست‌کاری آن‌ها را به صورت نیتیو در افتر افکت فراهم می‌سازند، اما روش‌های بسیار بهتر و کارآمدتری برای ایجاد این آثار 3 بعدی وجود دارد. اگر به دنبال کار با محیط و انیمیشن 3 بعدی هستید، پیشنهاد می‌کنیم امکانات بخش Cinema 4D را بررسی کنید.

افتر افکت یک نرم‌افزار ادیت ویدئو نیست

زمانی که می‌خواهید چندین ویدئو کلیپ را ادیت کنید، آن‌ها را تقسیم کرده و ساندترک‌هایی با موسیقی و جلوه‌های صوتی متعادل به آن‌ها اضافه کنید، افتر افکت گزینه خوبی محسوب نمی‌شود. اپلیکیشن‌هایی مانند Premiere Pro، Avid و Final Cut Pro برای مدیریت مقادیر زیادی از محتوای ویدئویی طراحی شده‌اند. تمرکز این نرم‌افزارها روی دست‌کاری آسان و پلی‌بک کارآمد ویدئوهای با وضوح بالا و پردازش حجیم رسانه‌ها با نرخ بیت داده بالا است.

پنل تایملاین در افتر افکت به این منظور طراحی شده است که کاربر بتواند محتوا را به صورت عمودی روی همدیگر قرار دهد و با لایه‌های فوقانی و تحتانی کار کند. نرم‌افزار ادیت ویدئو معمولاً به شما امکان می‌دهد که محتواها را روی همدیگر قرار دهید، اما روش کار ادیت ویدئو به طور معمول با قرارگیری عمودی صدها کلیپ‌ها صورت نمی‌گیرد. اگر به دنبال آشنایی با ادیت ویدئو و فیلم‌سازی هستید در این صورت باید افتر افکت را به عنوان یک نرم‌افزار پشتیبانی در نظر بگیرید که به ساخت گرافیک‌های همپوشان کمک می‌کند که منجر به افزایش کیفیت تولید می‌شود.

پلاگین‌ها

پلاگین‌ها ماژول‌های نرم‌افزاری کوچکی هستند که یک کارکرد به اپلیکیشن اضافه می‌کنند. جلوه‌ها در افتر افکت به صورت پلاگین‌هایی از سوی آدوبی پیاده‌سازی شده‌اند و برخی قابلیت‌ها برای ایمپورت و کار کردن با فرمت‌های فایل خاص عرضه شده است. با این حال، پلاگین‌ها تقریباً به طور کامل از سوی توسعه‌دهندگان شخص ثالث توسعه می‌یابند و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اصلی نقشی در این فرایند ندارند.

آدوبی به توسعه‌دهندگان بیرونی اختیار داده است تا ابزارهایی بسازند که بتوانند درون افتر افکت استفاده شوند. هم اینک پلاگین‌های زیادی برای افتر افکت وجود دارند. بخش عمده‌ای از این پلاگین‌ها درواقع اسکریپت‌های ساده‌ای هستند که به افزایش سرعت گردش کار کمک می‌کنند.

افتر افکت چه تفاوتی با پریمیر دارد؟

افتر افکت و پریمیر

شرکت آدوبی نرم‌افزار دیگری به نام پریمیر Premiere Pro نیز عرضه کرده است. این نرم‌افزار برای مدیریت ویدئو استفاده می‌شود و می‌توانید ویدئوهای را با آن ادیت کرده و اکسپورت کنید. در این بخش از مقاله معرفی نرم افزار افتر افکت به بررسی تفاوت‌های این دو می‌پردازیم.

اگر می‌خواهید یک ویدئو را برش دهید افتر افکت گزینه مناسبی برای این کار محسوب نمی‌شود. Premiere Pro با ابزارهای تخصصی خود به این منظور طراحی شده است و امکان دست‌کاری کارآمد کلیپ‌های ویدئویی را فراهم می‌سازد. Premiere Pro همراه با ویدئو به برخی قابلیت‌های قدرتمند صوتی نیز مجهز شده است که امکان برش و ترکیب قطعه‌های صوتی را برای ویدئوها فراهم می‌سازد.

افتر افکت به منظور افزودن جلوه‌های بصری و انیمیشن از طریق پردازش موقعیت‌های کلیدی و انباشت لایه‌ها استفاده می‌شود. با دسترسی به مشخصه‌های تبدیلی می‌توان هر چیزی را در مورد یک تصویر از قبیل، رنگ، اندازه، چرخش، و موارد دیگر از این قبیل تغییر داد. علاوه بر آن می‌توان برای خلاقیت بیشتر کاری کرد که لایه‌ها با هم تعامل داشته باشند.

سخن پایانی

آدوبی افتر افکت نرم‌افزاری برای خلق گرافیک‌های متحرک و جلوه‌های ویژه است که در ویدئو، محتوای آنلاین و ارائه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. افتر افکت برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک ارائه شده است و به طور گسترده‌ای در زمینه پست‌پروداکشن محصولات تلویزیونی و سینمایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از آن برای خلق جلوه‌های ویژه، و انیمیشن نیز استفاده می‌شود. در این مقاله با عنوان معرفی نرم افزار افتر افکت تلاش کردیم به معرفی نرم افزار افتر افکت و ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن بپردازیم. تا شما را با امکانات این نرم‌افزار فوق‌العاده آشنا سازیم.

نرم افزار افتر افکتس

جهت آشنایی بیشتر با سایت ماراوا کلیک کنید!

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *